Жіночі плащі: різновиди та рекомендації щодо вибору

Плащ вважається базовою річчю в гардеробі модниці, а так як він коштує не дешево, то і вибирати його слід уважно.

Жіночі плащі можуть бути універсальними і ідеально підходити до спортивного або жіночного образу.

Критерії вибору

Щоб правильно вибрати плащі жіночі, слід знати кілька секретів:

  1. Довжина підбирається від росту дівчини. Для низьких дівчат не варто брати довгі моделі, вони ще більше будуть вкорочувати панночку. Для низькорослих рекомендується підбирати укорочені або злегка нижче коліна. Для середнього зросту підійдуть будь-які моделі, а підкреслити достоїнства фігури зможуть плащі, довжина яких до колін. Для високого зросту ідеально підійдуть плащі в підлогу або нижче коліна, укорочені моделі в данному випадку будуть виглядати негарно.
  2. Фасон. Для пишних дам рекомендується вибирати прямі моделі або за типом «кажана», відтінок краще брати максимально темний, а також, варто відмовитися від великих аксесуарів і великих накладних кишень. Мініатюрним дамам краще брати плащ середньої довжини з поясом, з мінімальною кількістю аксесуарів і без великих комірів.

Плащі важливо вибирати, виходячи з типу фігури. Неправильно підібраний тренч може тільки зіпсувати весь образ і підкреслити недоліки. Одягом необхідно підкреслювати достоїнства і приховувати недоліки. Для фігури пісочний годинник повинен бути плащ з поясом і розкльошені до низу. Для власниць пишних і красивих грудей можна робити акцент на верхній частині: це може бути великий комір, об’ємні аксесуари або капюшон. Якщо необхідно візуально додати обсягів на стегнах, тоді варто брати розкльошені моделі.

Якщо необхідна універсальна річ, то варто відмовитися від яскравих принтів, великої кількості аксесуарів і декору. Якщо плащ буде класичного варіанту, теплих пастельних відтінків, тоді його можна буде поєднувати з будь-якими образами. Під яскраві речі доведеться ретельно підбирати гардероб і взуття.

Під плащі можна носити туфлі з різним розміром каблука, ботильйони або кеди. Якщо необхідно надягати чоботи, в такому випадку діє закономірність: чим коротше плащ, тим довше чоботи, і навпаки, чим плащ довше, тим коротше повинне бути взуття. В іншому випадку образ буде виглядати негарно і не модно.

При покупці весняних плащів, не варто брати занадто вузькі моделі. Важливо перевіряти якість пошиття, переглядати кишені і підклад на цілісність. Плащ — це така річ, яка прослужить не один рік, тому і до його вибору варто поставитися серйозно.