Чи може тепла підлога замінити основне опалення у будинку або квартирі

Ми звикли до того, що електрична тепла підлога є джерелом додаткового опалення приміщення. Основну задачу на себе беруть батареї.

Втім, сучасні виробники пропонують більш потужні та якісні системи, які дозволяють створити комфортний мікроклімат у кімнатах будь-якої площі та будь-якого планування.

Тут головне правильно підібрати теплу підлогу на teploman.com.ua, ознайомившись із характеристиками, перевагами та недоліками кожного виду. Давайте детальніше розберемо, чи може тепла підлога нагріти повітря так само, як і батареї? І чи доречна вона у якості основного джерела опалення кімнат?

Коли тепла підлога може стати основним опаленням

Електрична тепла підлога здатна навіть без додаткового підсилення батареями обігрівати приміщення. Правда, у такому разі необхідно ретельно підібрати потрібний формат та характеристики нагрівальних елементів. Річ у тім, що під час виготовлення продукції виробники встановлюють показник температури, до якої здатна нагріти повітря тепла підлога.

Розраховується він зазвичай для нагрівальних матів і кабелів, що будуть використовуватися як додаткове джерело опалення. У підсумку, якщо не підключати батарею, ви отримуєте нижчу температуру повітря. І, відповідно, менш комфортні умови. Тому завчасно поцікавтеся цим показником і, обираючи систему, звертайте увагу на продукцію, що здатна якомога сильніше нагріти приміщення.

І, звісно, підбирайте теплу підлогу, виходячи з характеристики кімнат: їхньої площі та планування. Так, наприклад інфрачервона плівка не здатна добре прогріти великі доволі холодні приміщення. А ось алюмінієвий нагрівальний мат цілком впорається з цією задачею.

Як облаштувати основне опалення за допомогою теплої підлоги

Сьогодні електрична тепла підлога представлена різними видами. А отже, вам є з чого обирати. Головне розібрати основні фактори, від яких буде залежати вибір того чи іншого виду теплої підлоги:

  1. Тип приміщення, яке ви плануєте обігрівати. Існують потенційно холодні кімнати, наприклад коридор або лоджія. А також приміщення, на яких встановлена керамічна плитка. У такому разі потрібні більш потужні системи, які здатні швидко нагріти підлогове покриття, а відтак і усе приміщення. У той час як кімнати теплого типу: спальні, вітальні з ламінатом на підлозі нагріваються швидше і потребують менш потужних систем.
  2. Співвідношення загальної площі кімнати та площі, яку ви плануєте обігрівати. Ці показники можуть різнитися. Особливо у високих приміщеннях, де не обов’язково прогрівати кімнату аж до стелі.

Якщо ви хочете стати повністю незалежними від центрального опалення, необхідно продумати обігрів приміщень таким чином, аби він дозволяв підтримувати комфортну для вас температуру повітря. І у нагоді стануть нагрівальні кабелі або мати – таке рішення є не лише практичним, але й доволі економним. Сучасні виробники пропонують системи з високими показниками енергозбереження. У підсумку ви будете витрачати на обігрівання будинку чи квартири менше, ніж якщо використовувати газове опалення.