Використання гипсової лепнини в інтер’ері та її переваги

Прикраса інтер’єру будівель за допомогою гіпсової ліпнини має давні традиції, починаючи з часів античності.

Актуальність такого оздоблення не зникла з часом, багато власників хочуть мати такі елементи у себе вдома, в офісі. Для них пропонується гіпсова ліпнина у Львові від визнаних спеціалістів своєї справи.

Переваги

Краса ліпнини з гіпсу не викликає суперечок. Такий варіант є класичним, він приємний переважній більшості людей. Прикраси підходять для різних інтер’єрів, починаючи з квартир, закінчуючи холами і залами театрів, музеїв.

Ліпнина має білий колір, що дозволяє збільшити освітленість приміщення, надати йому додаткового обсягу. Також опуклі форми дозволяють розширити візуальний простір приміщення, частково зонувати поверхні, що покращує можливості дизайнерів при оформленні кімнат та залів.

Догляд за ліпниною простий, не займає багато часу. Достатньо скидати пил або прибирати його пилососом. З часом гіпс не темніє, не втрачає своєї яскравості, може зберігати свої властивості сотні років, що доведено практичним застосуванням подібних прикрас у старовинних інтер’єрах.

Монтаж не становить труднощів, не потребує спеціального обладнання та оволодіння складними будівельними навичками.

Встановлення ліпнини

Вибір способу монтажу залежить від величини та маси блоків. Він буває двох видів:

  1. Установка ліпнини ведеться на клей, коли вага та розміри елементів невеликі. Для цього потрібно ретельно очистити і вирівняти поверхню під монтаж, провести знежирення ділянки і покрити її грунтовкою. Потім тильну частину панелі проходять листом наждака або обробляють металевою щіткою, щоб підвищити шорсткість поверхні та силу зчеплення. Далі наноситься клей, деталь щільно та рівномірно притискається до поверхні. Утримується до того часу, поки зчеплення стане міцним, здатним нести масу блоку.
  2. Для важких елементів перший спосіб доповнюється кріпленням металовиробами. Розмічаються точки кріплення, у ліпнині та несучій конструкції свердляться отвори, після чого проводиться закріплення. Отвори закладаються рідким гіпсом.

При будь-якому варіанті монтажу потрібно досягти рівномірного прилягання деталей ліпнини по всій площі зіткнення. Не допускається перекосів та нерівностей. Зазори робляться мінімальними, після встановлення вони затираються рідким складом. Потрібно дочекатися повного висихання конструкції.