Тонкощі правильного вибору ортопедичного матраца на ліжко

Вранці ви прокидаєтеся з спиною, що ниє, або затеклою шиєю? Постійно сповзаєте на одну зі сторін ліжка чи в центр?

Коли ви лягаєте, вам ніби щось заважає? Значить, або ви персонаж із казки «Принцеса на горошині», або вам час міняти ліжко.

Нові, якісні меблі для сну здатні змінити ваше життя та покращити самопочуття. Відпочивати із задоволенням – означає прокинутися свіжим і бадьорим, і із задоволенням приступити до справ.

Якщо ви шукайте нові меблі, має сенс заглянути на сайт magdek.com.ua інтернет магазину меблів та матраців. Тут ви зможете дізнатися всю інформацію, що вас цікавить, підібрати потрібну модель.

Головна частина ліжка – це, безперечно, її матрац. І кожен окремий його елемент має значення.

Які «підводні камені» варто враховувати при виборі матраца

З чого ж складається матрац? Усередині між шарами м’якого наповнювача знаходиться пружинний блок. Він пружно підштовхує тіло, створюючи анатомічно потрібну поверхню. В інтернет магазині матраців «Магдек» ви можете з’ясувати, з якого саме матеріалу складається пружинний блок в моделі, що вам сподобалася, роздільний він або цільний, наскільки довговічний цей вид матраців.

Щоб пружини не тиснули надто сильно, завдаючи біль сплячій людині, на них кладеться м’який шар набивання. Він створює цілісність покриття, згладжує перепади, пом’якшує поверхню. Від товщини шару залежить м’якість матраца.

До того ж, саме набивання вбирає вологу нашого тіла (адже уві сні ми потіємо, і не весь піт залишається на простирадлі). А, як відомо, натуральні волокна вбирають воду і пропускають кисень краще штучних. Отже, під час сну на матраці з натуральними волокнами шкіра дихає краще. З іншого боку, у такому матеріалі більше алергенів. Якому матеріалу віддати перевагу – це кожен вирішує для себе сам.

Зверху на наповнювач натягнутий чохол із тканини. Тут на вас чекає той самий вибір – натуральна тканина приємніша за тіло, краще «дихає», а синтетика міцніша. Залишилося лише визначитися.

Отже, ми розібралися зі складом матраца, тепер потрібно розібратися з його характеристиками.

Основні характеристики

Перше, що впадає нам у вічі, це розмір. І тут він має значення. Шия або ноги, що ниють вранці, можуть означати, що у вас занадто коротке ліжко.

Ширина теж важлива. Якщо у людини під час сну місця на ліжку тільки на те, щоб лежати «солдатиком», він не зможе розслабитися до кінця, будуть затікати плечі та руки. А розслаблення та почуття внутрішнього комфорту – ndash; дуже важливо для сну.

Наступна характеристика – жорсткість (або пружність) матраца. Найжорсткіший матрац не врятує вас від проблем з хребтом, швидше зашкодить. Потопати в матраці до самого каркаса ліжка – ; теж не всім до вподоби. Тут, як і у випадку із зубними щітками, краще вибирати середню жорсткість.

Якщо ви хочете матрас купить недорого в одному магазині, а в іншому каркас, ретельно звірте розміри. «Сім разів відміряй – один раз купи» — ця перероблена приказка врятує вас від багатьох клопотів по поверненню матрацу, що не підходить до ліжка. А якщо ви хочете замовити в інтернет магазині кругле ліжко, тим більше не варто експериментувати. Беріть одразу комплект. Знайти круглий матрац у десятки разів складніше, ніж прямокутний.

Отже, ви відвідали інтернет магазин матраців, зробили замовлення і вам привезли вашу покупку. Тепер треба про неї подбати. Два-три перші місяці ваш матрац активно обминатиметься. Це означає, що якщо ви не хочете, щоб він перестав бути симетричним, вам потрібно буде його перевертати кожні пару тижнів. Причому не лише з одного боку на інший, а й щодо голови та ніг. Коли період первинної обминки залишиться позаду, фізичні вправи з перевертання матраца можна буде проводити значно рідше, приблизно раз на 3 місяці.

Пам’ятайте: чистота запорука здоров’я. Матрац у пральну машинку не поміститься. Отже, профілактика забруднень важлива, як ніколи. Купуйте чохол, що знімається, регулярно пилососте матрац і ліжко.

Ваше маля хоче стати льотчиком чи космонавтом? А тренуватися збирається на пружинному матраці? Знайдіть час, запишіть дитину у спортивну секцію. Адже матрац, швидше за все, не переживе його стрибків. Пружинний блок – система ніжна та збалансована.

Про кожну конкретну модель матраца вам докладно розповість представник магазину, що продає ліжка. Інтернет переповнений статтями і з порадами щодо вибору гідних меблів. Ті, хто не звик купувати навмання, зможуть зважити всі «за» і «проти», і здійснити обдуману покупку.

Не виходячи з дому, ви зможете замовити будь-які необхідні вам меблі (від розкладачки до ліжка) в інтернет магазині. Не шкодуйте грошей на якісний виріб. Будь-який продавець інтернет магазину матраців «Магдек» розповість вам про важливу роль сну у житті людини. Зрештою, саме на матраці ви проводитимете близько третини вашого життя. Варто один раз витратитись, щоб потім проживати хоча б цю третину з комфортом та користю.