Сталеві топки для камінів: різновиди та поради щодо вибору

Топка для каміну – це деталь, яка грає дуже важливу роль. Вона впливає на ефективність опалення приміщень, а також на безпечне використання конструкції.

Варто купити топки на https://saven.ua/lviv/, що виконані з сталі. Роздивимося особливості таких елементів більш детально.

Переваги сталевих топок

У сталевих топок для каміну дуже багато переваг. Серед основних варіантів:

  • деталі будуть слугувати довго, більше тридцяти років, рівень герметизації не буде страждати;
  • сучасні топки мають високий ККД, який сягає 70%, тому використання каміну буде ефективним;
  • деталь легко встановити, займатися монтажем термокоробу вам не потрібно, тому вдасться заощадити багато часу;
  • тепло віддається повільно, ваше приміщення дуже добре та швидко прогріється;
  • камінні топки з сталі запропоновані у великому виборі дизайнерських рішень, вам вдасться прикрасити інтер’єр цікавим елементом;
  • у вас не виникне складнощів під час обслуговування каміну, очистити його можна за допомогою звичайного мильного розчину;
  • камінну топку з сталі легко відремонтувати, складнощів точно не виникне.

Топки з сталі для каміну популярні у наш час, тому варто зробити вибір на їх користь. Деталі прослугують максимально довго, будуть ефективно виконувати свої функції.

Правила вибору сталевої камінної топки

Щоб обрати виріб, варто прийняти до уваги наступні параметри:

  1. Зверніть увагу на товщину стінок та вагу конструкції. Чим більше товщина стінок, тим довше строк служби. Чим вище маса, тим вище теплова інертність топки. Це важливо, коли процес горіння підходить до кінця.
  2. Сталева топка повинна мати якісні з’єднання основних частин. Тільки у такому випадку деталь витримає різноманітні негативні фактори.
  3. Діаметр димоходу. Щоб паливо витрачалося економічно, димохід повинен мати велике січення. Повітря буде рухатися повільно, тому паливо буде згоряти повністю.
  4. Система очищення скла повинна бути правильною. Це не просто щілини над склом для подачі повітря. Це справжній лабіринт з металу, де повітря спочатку потрапляє до топки, після чого йде по поверхні скла. Якщо це будуть просто щілини, то скло буде закопчуватися. Також повітря буде активно подаватися, тому дрова швидко згорять.
  5. Система дожигу. Це подача нагрітого повітря у верхню частину топки. Зверху відбувається вторинне прогоряння горючих газів, на які накладена деревина. Тепло буде виділятися більш ефективно, тому у приміщеннях буде комфортно.

Зверніть увагу на ці моменти, щоб вкласти власні гроші у вигідну покупку!