Як вибрати футболку під друк та декілька порад

Наразі друк на одязі – це чудова можливість для просування власного бренду, послуги чи продукції. Також із допомогою такої технології можна заснувати свій бізнес, якщо у вас є ідеї для дійсно яскравого та унікального дизайну.

Однак для успіху потрібно правильно підібрати футболки, щоб розраховувати не тільки на красивий зовнішній вигляд, але й на тривалий термін експлуатації. Підібрати оптимальну футболку для друку під власні цілі ви можете тут: https://promohit.com.ua/odyag/futbolky-pid-prynt/.

Критерії вибору футболки під друк

Отже, щоб вибрати футболку для друку потрібно звернути на декілька основних факторів, які впливають на доступні технології (прямий друк, шовкографія, флексодрук тощо) та характер експлуатації такого одягу в повсякденних умовах.

До основних критеріїв вибору потрібно віднести:

  • щільність матеріалу;
  • склад;
  • колір та фарба.

Щільність матеріалу

Щоб друкований напис або зображення адекватно виглядали на поверхні текстильного матеріалу, потрібно подбати про належний показник щільності тканини. Якщо ви проводити одноразове промо для просування певного продукту, акції чи послуги, можна підібрати тканину з показником 120 г/м2.

Однак для створення продукції на продаж такий варіант не є дуже вигідним, оскільки його якість буде сумнівною. Для інтенсивного використання футболки краще підібрати виріб з тканини 150-180 г/м2. Таким чином ваш покупець зможе залишитися повністю задоволеним отриманою продукцією.

Також важливо зрозуміти, що футболки для друку мають відрізнятися тонкою пряжею. Справа в тому, що на дуже товстих волокнах зображення наноситься нерівномірно, що не дозволяє розраховувати на високу чіткість та якість.

Склад

Склад футболки може бути різним – натуральним, синтетичним чи змішаним. Однак потрібно враховувати, якою саме технологією друку ви будете користуватися. Оскільки деякі способи не підходять, наприклад, для натуральної бавовни. Інші ж не дуже актуальні для синтетики.

Колір та фарба

Якщо плануєте друк на футболках у яскравих кольорах, дуже важливо перевірити якість фарби, що використовувалася для їх виробництва. В такому випадку розумним рішенням буде купити тестову партію та кілька разів її попрати. Якщо колір після цього не зміниться, у вас на руках знаходиться якісна продукція

Додаткові поради

Звичайно потрібно зважати на якість самих футболок. Вони мають відрізнятися рівними швами, пропорціями та красивим зовнішнім виглядом.

Також потрібно розуміти, що чим менше швів на такому одязі, тим більше свободи у вас буде стосовно друку. Це важливо для створення дійсно оригінальних речей.

Також потрібно визначити, чи оброблювалася така футболка термічно. Якщо так, вона не зменшиться в результаті прання в гарячій воді. Це також можна перевірити за допомогою тестової партії одягу.