Обираємо якісну штучну ялинку та її переваги

Ну який новий рік може обійтися без найголовнішого гостя — ялинки? Традиція розміщувати в будинку новорічну красуню і прикрашати її прийшла до нас ще від далеких наших предків.

Проте, сучасні люди стикаються з непростим вибором – придбати живу або купити штучну ялинку. Щоб відповісти на це питання, пропонуємо розібратися з перевагами штучних моделей і правилами їх вибору.

Переваги

Безсумнівно, жива ялина наповнить будинок незвичайним почуттям очікування свята, адже вона володіє природним і незвичайним ароматом. Проте, такі дерева досить швидко гинуть в домашньому середовищі, починаючи жовтіти і скидати голки. Саме тому, піклуючись про навколишнє середовище, багато хто став віддавати перевагу штучним ялинам.

Головна перевага покупки штучної ялинки полягає в її тривалих експлуатаційних властивостях. Такі їли не скидають голки, не починають жовтіти. Більш того, штучна ялина абсолютно безпечна для алергіків і для маленьких дітей, оскільки вона не вколе їх пальчики.

Сучасні виробники пропонують широке розмаїття штучних ялин, представлених різними розмірами, різним показником пухнастості і колірним відтінком. Отже, кожен зможе підібрати новорічну красуню, відштовхуючись від власних уподобань і побажання, від стилістики і розмірів приміщення. Більш того, штучні ялини виконуються, використовуючи негорючі матеріали, отже, вони повністю безпечні.

Правила вибору

Купуючи штучну ялину, необхідно враховувати кілька показників:

  1. Пишнота. Якщо ви віддаєте перевагу ошатною і рясно прикрашеної їли, бажано вибирати хутрові моделі. Однак мінімалізму підійдуть більш вузькі новорічні красуні.
  2. Розмір ялинки. Класичні ялинки досягають висоти в 2,5 метра. Тому вибирати ялину необхідно, відштовхуючись від висоти стель в будинку, враховуючи, що верхівка буде прикрашена зіркою.
  3. Матеріал виробництва. Особливо важливо придбати якісну ялину, яка буде максимально безпечна у використанні. Отже, дерево не повинно володіти сторонніми запахами, вся хвоя повинна бути надійно закріплена, а дріт повинен бути міцно зафіксований на стовбурі.
  4. Колірний відтінок. Якщо ви віддаєте перевагу натуральним кольорам, вибирати ялину слід зеленого кольору, але ось прихильникам екзотики можна вибрати дерево, виконане більш яскравих і неординарних кольорів.

Вибираючи штучну ялину, також важливо приділяти увагу її стійці, від якої залежить показник міцності і вогнестійкості.