Робочий спецодяг: різновиди, вибір та правила уходу

Спецодяг є засобом індивідуального захисту, який дозволяє зберегти здоров’я співробітників, уберегти їх від негативних факторів навколишнього середовища.

Крім цього, до таких виробів відносять уніформу тих фахівців, які взаємодіють із клієнтами чи покупцями. Варто замовити спецодяг на togtrade.com/specodjag-ua, оскільки його відсутність є порушенням правил. Розглянемо особливості таких виробів докладніше, щоб зробити правильний вибір.

Основні різновиди спецодягу

Такі речі запропоновані у продажу у найширшому асортименті. Варто розібратися з характеристиками затребуваних варіантів:

  1. Спецівка. Це комплект, що складається з куртки та комбінезону/штанів. Засоби захисту залежить від конкретної сфери діяльності. Захисне екіпірування дозволить виключити різні непередбачені ситуації на виробництві.
  2. Вологозахисні комплекти. Спецодяг виготовлений з гідрофобної тканини. Матеріал можна обробити гідрофобними просоченнями додатково. Речі відштовхуватимуть вологу, з них легко зісковзують краплі води. Спецодяг має доповнюватися капюшоном, кожен шов обробляють поліуретаном, щоб нічого не протікало.
  3. Комплекти захисту від агресивних компонентів. У них входять окуляри, високоміцні рукавиці та респіратори. Такий одяг повністю покриває тіло, зазори та щілини виключені.
  4. Спецодяг із утеплених матеріалів. Це зимові речі для тих людей, які працюють на свіжому повітрі. У комплектах присутні куртки, комбінезони, штани та головні убори. Всі вироби виконані з тканини, що утеплює, тому вам буде комфортно навіть у морози.
  5. Захист від підвищеного температурного режиму. Матеріал обробляють тими просоченнями, які підвищать рівень вогнетривкості виробу. Завдяки цьому він не проводитиме статичну електрику. Одяг не іскрить і не стає причиною загорянь.
    На цьому види спецодягу не завершуються, тому ви можете вибрати той варіант, який вам підходить. Вивчайте характеристики речей, щоб не помилитися і працювати в безпечних умовах.

Критерії вибору спецодягу

Щоб вкласти власні гроші у вигідну покупку, варто звернути увагу на деякі фактори. Серед найважливіших моментів:

  • зважте на умови праці та наявність шкідливих факторів на підприємстві, щоб не порушити кодекс;
  • огляньте кожен елемент, не пропустіть манжети та гудзики, адже якість таких деталей має бути найвищою;
  • краще брати речі, що оснащені вентиляційними отворами, оскільки такий варіант забезпечить вам високий рівень комфорту.

Якісний та надійний спецодяг дозволить співробітникам підприємства працювати в безпечних умовах. Варто купувати вироби від популярних брендів, які зарекомендували себе з кращого боку, оскільки такі інвестиції обов’язково виправдаються надалі!