Паперові упаковки: різновиди та поради щодо вибору

Усе більше людей сьогодні надають перевагу пакуванню з екологічних та безпечних матеріалів. І на перше місце тут виходить папір.

Вироби з нього відрізняються за щільністю та форматом, проте усі вони вважаються екологічними та не завдають шкоди навколишньому середовищу, піддаються подальшій переробці і можуть навіть виготовлятися з уже переробленої целюлози.

Компанія HolAndprint пропонує кілька видів пакувань з крафтового паперу або картону. Давайте детальніше розглянемо усі вироби.

Чому варто обирати паперове пакування товарів та подарунків

Однією з найголовніших переваг пакування, виготовленого з целюлози, є його безпечний склад. На відміну від поліетилену, який виготовляється з синтетичних матеріалів та довго розкладається, крафтовий папір або картон є більш екологічними. Втім, це далеко не єдина перевага подібного пакування. Серед інших його позитивних властивостей:

  1. Привабливий зовнішній вигляд. Пакети або коробки з крафтового паперу та картону виглядають стильно, можуть навіть використовуватися для пакування подарунків. Окрім того, ви можете урізноманітнити такі вироби, замовивши друк на поверхні.
  2. Міцність. Під час виготовлення виробів використовується доволі щільний папір, здатний витримувати доволі високе навантаження. Деяке пакування оброблюється спеціальними розчинами, що робить його стійкішим до вологи, жиру тощо.
  3. Універсальність. Папір забезпечує достатню циркуляцію повітря. А отже, в ньому можна зберігати не лише одяг, взуття та аксесуари, а й різноманітні харчові продукти: горіхи, сухофрукти, овочі, випічку, фастфуд тощо.

Якими бувають паперові упаковки

Ми уже зазначали, що паперове пакування сьогодні представлене у широкому асортименті. Давайте детальніше розглянемо: на які види поділяються такі вироби:

  1. Крафтові пакети з ручками. Найбільш універсальний та поширений формат паперового пакування. Можуть відрізнятися за розмірами та кольорами. Дозволяється також друк на поверхні, що робить пакети брендованими. Ручки виготовляються з крафту, ретельно скрученого – вони міцні та надійні. У пакетів зазвичай плоске широке дно, завдяки якому їх можна поставити на горизонтальній поверхні.
  2. Крафтові пакети без ручок. Також відрізняються плоским широким дном, проте не мають ручок. Активно використовуються службами доставки готових страв або продуктів із супермаркету. У такому разі краще замовити друк на папері з нанесенням логотипу або назви вашої компанії.
  3. Пакети саше. Невеликі вироби без ручок ,які нагадують конверти. Можуть мати поліетиленову перфоровану вставку, дозволяють безпечно зберігати різні категорії товарів: від ліків чи косметики до сипучих продуктів, готових страв тощо.

Окремо варто виділити коробки. Вони використовуються переважно сервісами доставки готових страв. Можуть відрізнятися за висотою, довжиною та навіть формою. Деякі вироби мають віконечко з прозорого поліетилену, завдяки чому вдається розгледіти вміст коробки.