Пансіонат для літніх «Осокорки»: переваги та особливості розміщення

Раніше відправити літню людину до будинку для людей похилого віку вважалося ганебним. Сьогодні система змінилася, і пансіонати для літніх людей більше не нагадують в’язниці суворого режиму.

Це комфортабельні заклади, в яких люди похилого віку отримують можливість жити якісним повним життям. У державних установах ситуація дещо гірша, але приватний будинок престарілих дає постояльцям другу молодість.

Переваги

«Осокорки» — пансіонат, що розташувався в однойменному районі. Він спроектований так, щоб віковим постояльцям було зручно. Середовище доступне, впорядковане, комфортне. Номери затишні. Територія велика, що є рідкістю для пансіонату, розташованого в межах міста. В «Осокорках» приємно гуляти на свіжому повітрі, милуватися зеленню.

Турбота про здоров’я дуже міцна. Приватний будинок для літніх людей співпрацює з Національною медичною академією післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. Це дозволяє йому безкоштовно викликати для консультацій найкращих спеціалістів країни. Консультують, відстежують стан та штатні геріатри. Контроль прийому ліків, фізіологічних показників, побутовий догляд допомагають зосередитись на радощах життя.

А їх у пансіонаті чимало. Є багато форм дозвілля, допускаються відвідування. Постояльця можна забирати на вихідні та свята. Заняття гімнастикою дозволяють підтримувати тіло у формі. В «Осокорку» можна викликати масажиста, і він зробить необхідний масаж.

Харчування якісне та різноманітне. Це не просто спосіб заповнити енергію, це цікавий багатий смак, гарна подача. Їжа при цьому корисна. Пацієнтам з алергіями можна скласти окреме меню.

Особливості

«Осокорки» приймають постояльців з різним фізичним станом: здорових, які потребують реабілітації після травми чи інсульту, маломобільних, лежачих, хворих на деменцію, склероз, хворобу Альцгеймера, недієздатних. Але абсолютно універсальним пансіонат таки не є. Майбутньому постояльцю доведеться надати медкарту та свіжі результати аналізів на деякі хвороби, зокрема ВІЛ. Якщо стан дозволяє проживання в приватному будинку для людей похилого віку, «Осокорки» з радістю приймуть мешканця.

Кімнати розраховані на 1–4 особи. У деяких пансіонатах практикується підселення додаткових гостей; наприклад, кімната розрахована на трьох, а до неї підселяють четвертого. У «Осокорках» такого не практикують.
Ліки не входять до вартості проживання.