Легалізація документів: основи та етапи

Існує спеціальна міжнародного типу стандартизовані форми, необхідні в першу чергу для того, щоб легалізувати деякі офіційні документи.

Багато зарубіжних держав вимагає постановки спеціального штампа, що підтверджує справжність і законність того чи іншого документа, наданого в оригіналі, а також завіреної нотаріусом копії. Ця відмітка носить назву «апостиль» і визнається, як правило, більшістю органів державної влади, що здійснюють наглядовий контроль безпосередньо за процесом легалізації.

Для того, щоб отримати такого роду послугу, необхідно безпосередньо звернутися в бюро перекладів. Рекомендується придивитися до організації ABC Center, успішно протягом багатьох років здійснює свою діяльність у Львові. Детальніше можна дізнатися про послуги легалізації на https://abc-lviv.com.ua/pereklad/legalizaciya-dokumentiv.

Види легалізації

Коли мова заходить про переведення на іноземну мову будь-якої документації для надання її іноземним партнерам або роботодавцю, то постає питання про легалізацію. На сьогоднішній день існує два різновиди:

  • постановка обов’язкового штампа «Апостиль» — під даною процедурою розуміється найчастіше більш спрощений варіант виконання апостилювання. Додатково при запиті від потенційного клієнта може бути надана очна консультація фахівця перед виконанням роботи;
  • консульська легалізація — даний процес необхідний для наділення юридичною силою диплома, свідоцтва та інших форм за кордоном. Це можна зробити самостійно, витративши багато сил і часу або звернувшись до команди професіоналів в бюро.

Для того, щоб визначитися з найбільш відповідною методикою, важливо орієнтуватися перш за все на ту країну, де потрібно конкретний документ, а також спиратися на інші окремі випадки і особливості.

Де поставити штамп

ABC Center гарантує високий рівень професіоналізму, фахівці тут мають багаторічний досвід роботи з різними за ступенем складності поставленими завданнями. Абсолютно всі замовлення виконуються в зазначені терміни, а також надається Консультування з питань, що виникли в тій чи іншій сфері діяльності.

Апостилювання проводиться відповідно до затверджених законодавчих норм за відомим всім рішенням Гаазької конвенції. Безліч документи вимагають постановку штампа апостилю, наприклад:

  • довідка, що підтверджує несудимість громадянина;
  • свідоцтво про народження як дорослих, так і дітей, які не досягли чотирнадцятирічного віку;
  • документи, отримані в ході закінчення різних освітніх установ;
  • свідоцтва про розлучення, укладення шлюбу і багато інших.