Як оскаржити штраф за перевантаження автомобіля

Штрафи про перевантаження загальної маси автомобіля накладаються автоматично. Водію поступає сповіщення, у якому зокрема вказано суму до сплати. За подібні порушення штрафи можуть складати від 8500 грн і більше.

А тому у деяких випадках, особливо якщо водії впевнені, що не порушували адміністративний протокол, необхідно подати спеціальну заяву на оскарження штрафу за перевантаження автомобіля.

Гарантувати успішність процедури може залучення кваліфікованого юриста. Спеціаліст захистить інтереси власника транспортного засобу, підготує усю необхідну документацію та надасть кваліфіковану консультацію і допомогу на кожному етапі судового процесу.

Особливості оскарження штрафу за перевантаження автомобіля

Які помилки найчастіше трапляються під час виписування штрафу за перевантаження автомобіля? Наприклад, транспортний засіб уже може бути продано іншому власнику. Але через неправильну і некоректну перевірку даних штраф надсилається колишньому власнику машини. Також часто автоматичні системи перевірки неправильно визначають категорію транспортних засобів. Це призводить до неправильного розрахунку їх максимального завантаження.

У всіх цих випадках, а також у ряді деяких інших ситуацій можна оскаржити штраф. На це водієві дається 10 днів з моменту отримання сповіщення про порушення правил дорожнього руху. Самостійно вирішувати такі суперечки не рекомендується. Необхідна допомога адвокатів, які зафіксують порушення з боку системи, яка виписувала штраф.

Для цього вони збирають усю інформацію про транспортний засіб: від розрахунку навантаження до, наприклад факту передачі автомобіля в оренду (у такому разі санкції мають накладатися на орендаря, а не власника).

Що ускладнює оскарження штрафу за перевантаження автомобіля

Чому для оскарження штрафу за перевантаження автомобіля потрібно залучити кваліфікованих юристів? Річ у тім, що в деяких випадках спостерігаються проблеми під час оскарження подібних протоколів. Наприклад, процес може затягнутися. Або його результат може виявитися не на користь водія:

  1. Якщо власника транспортного засобу раніше притягували до відповідальності за ідентичні або подібні до цього порушення.
  2. У випадку, коли транспортний засіб спричинив ДТП. У такому разі незалежно від ступеня аварії, наявності жертв чи пошкоджень інших автомобілів водію швидше за все доведеться виплачувати відповідні штрафи.

Тому важливо якомога раніше залучити юристів, що спеціалізуються на роботі з водіями. Це має бути кваліфікований фахівець, який надає комплексну консультацію, а також супроводжує свого клієнта на кожному етапі оскарження штрафів. Важливою є також правильна подача заявки на оскарження. Без залучення досвідченого юриста рішення про оскарження штрафу може виявитися не на вашу користь.