Тонкощі отримання постійного посвідки на проживання в Україні

Для отримання посвідки на проживання в Україні можуть бути пред’явлені додаткові вимоги та процедури залежно від конкретної ситуації.

Якщо людині потрібна кваліфікована допомога чи консультація, вона може звернутися до консультаційного центру Міграційної служби. Також рекомендується відвідати безпосередньо адвоката з імміграційного права.

Отримання посвідки на проживання в Україні може зайняти кілька місяців і трудомістко, тому рекомендується розпочати отримання посвідки на тимчасове проживання якомога раніше і звернутися за допомогою до юридичних консультантів або компаній, що спеціалізуються на імміграційних послугах. Те саме стосується й такої послуги як отримання посвідки на постійне проживання.

Основні переваги

Отримання посвідки на постійне проживання в Україні характеризується такими очевидними позитивними сторонами:

  1. Вільне переміщення – немає потреби в отриманні візи для поїздок до України. Можна безперешкодно переміщатися в межах країни та перетинати кордони, щоб відвідати інші держави.
  2. Робота та бізнес – можна тут офіційно працевлаштуватися чи відкрити бізнес, що дозволить легалізувати своє перебування в країні та мати стабільне джерело доходу.
  3. Доступ до освіти та охорони здоров’я – людина має повне право на фінансову допомогу та доступ до певних соціальних послуг в Україні.
  4. Робота у державних органах — можлива участь у виборах та працевлаштуватися у державних органах.
  5. Набуття громадянства — через певний період часу подається відповідна заява на здобуття українського громадянства.

Порядок отримання

Отримання посвідки в Україні може бути досить складним процесом. Українці можуть допомогти, якщо оформлять шлюб за добу з іноземцем. Щод отримати посвідку, рекомендується дотримуватися наступного порядку дій:

  1. Отримання тимчасового дозволу перебування — це необхідно, щоб мати можливість легально перебувати у країні протягом певного срока.
  2. Дозволи на роботу (якщо вона потрібна) — це можна отримати через роботодавця або з власної ініціативи.
  3. Подання заяви на посвідку на проживання — іноземний громадянин повинен подати заяву, представивши документи, що підтверджують особу, засоби для існування та страхування здоров’я.
  4. Отримання відбитків пальців та перевірки особи — щоб упевнитися в особи іноземного громадянина, йому можуть знадобитися здати відбитки пальців.
  5. Очікування рішення — подана заява буде розглянута приблизно за кілька тижнів.