Подробиці про обвіс для AR-15 і характеристики

Сімейство гвинтівок AR-15 поступається в популярності тільки автомату Калашникова. Одна з причин — висока кастомизируемость.

Карабін-конструктор з купою можливих конфігурацій. Так що тюнінг М16/AR15 — річ обов’язкова.

Види обважування

Що в гвинтівці можна модифікувати? Практично все. Зазвичай починають з дула. Дулове гальмо-компенсатор (ДТК) — must have кожного стрілка. Часто він вже вбудований в карабін. ДТК підвищує точність стрільби і зменшує віддачу. Крім нього зазвичай встановлюють приціл. Сошка також підвищує віддачу: ствол не так сильно «гуляє» після пострілу.

Пункт номер два-рукоять. Стандартна зручна далеко не всім. Тактична виконана з урахуванням анатомічних особливостей і має упори для пальців — універсальний і зручний варіант. Складні підходять тим, кому часто доводиться транспортувати зброю з місця на місце. Додаткова рукоятка управління вогнем робить стрілянину ще комфортніше.

В AR-15 можна модифікувати і інші області. Довжина і форма цівки сильно впливає на зручність, подвійний запобіжник може стати як перевагою, так і перешкодою, збільшений магазин дозволить відстрілюватися довше. Люфти приклада можна усунути гумовою підкладкою або повною зміною цієї деталі. Заодно можна придивитися до прикладів з щоками.

Підбір

Правило тюнінгу потрібно знати залізно. Весь обвіс купується тільки після примірки. Не можна просто замовити першу-ліпшу модель. Потрібно ретельно її протестувати.
Чому? Люди різні. Довжина рук, пальців, зростання та інші особливості сильно впливають на комплектацію. Ідеальний для вашого друга Тюнінг вам не підійде. Потрібно або точно знати свої параметри і розміри майбутніх поліпшень (для чого потрібен певний досвід), або відчувати Обвіс в справі.

Поради

Тюнінг-не панацея. Деякі розглядають його як посилення в комп’ютерній грі, що дає +15 очок влучності і +10 до потужності, наприклад. Підхід в корені невірний: все залежить від навичок стрілка. Більше того, звикнувши до поганенькому, але зрозумілому ДТК, стрілок буде лажати з новою навороченою моделлю, поки не звикне. Не забувайте про практику.

Деякі модифікації настільки глибокі, що зачіпають саму суть механізму. Карабін полегшують до межі. Такий тюнінг можливий, але потрібно пам’ятати, що гвинтівки стають менш безпечними. Втручаючись в роботу пристрою, ви втрачаєте в надійності.

Частина тюнінгу AR-15 практичного функціоналу не несе. Люди просто вибирають більш красиві на їх погляд елементи. Це цілком нормальний підхід, що індивідуалізує зброю. Хочете красиву червону ручку замість нудної чорної? Вперед, тільки не забувайте про комфорт.