Як правильно обирати зимові шини та декілька порад

Зимові шини – це дуже важливий елемент безпеки автомобіля в умовах низьких температур, снігу та льоду. Вони забезпечать гарне зчеплення з дорогою, покращать маневреність та скоротять гальмівний шлях.

Можете замовити шини на https://eurokoleso.com.ua/ua/, щоб отримати високоякісні товари за приємними цінами. Роздивимося головні особливості виробів більш детально.

Які види зимових шин існують?

В продажу можна знайти чимало різновидів такої продукції. Серед характеристик варіантів:

  1. Шиповані шини. Вони оснащені шипами з металу, які забезпечать максимальне зчеплення на льоду та снігу. Шини високоефективні на морозі та льодових покриттях. Але вони заборонені в деяких країнах, тому що пошкоджують дороги.
  2. Фрикційні шини без шипів. В них спеціальний малюнок протектора, а також гумова суміш, тому зчеплення гарне і без шипів. Шини не створюють зайвого шуму та добре проходять по мокрим дорогам. Але на льоду вони менш ефективні, аніж попередній варіант.
  3. Універсальні шини. Вони можуть використовуватися як взимку, так і влітку. Користуватися ними зручно, тому що не потрібно замінювати резину кожного сезону. Але варто памятати, що такі шини можуть не завжди забезпечити оптимальні характеристики в екстремальних зимових умовах.

Ви можете обрати ті зимові шини, які відповідають вашим потребам. Вивчіть характеристики виробів, щоб не помилитися та вигідно вкласти свої гроші.

Критерії вибору зимових шин

Варто уважно віднестися до вибору резини для холодної пори року. Серед найбільш важливих порад:

  1. Оцінка умов експлуатації. Якщо у вашому регіоні часто йде сніг та спостерігається ожеледиця, краще купувати шиповані шини. Якщо зима м’яка, а дороги регулярно очищують, то підходять фрикційні вироби.
  2. Розмір шин. Вивчіть ту інструкцію, яка запропонована виробником авто. Якщо неправильно обрати розмір зимових шин, постраждає керованість, тому поїздки не будуть безпечними.
  3. Малюнок протектора. Глибокий та агресивний малюнок забезпечить оптимальне зчеплення на снігу. Якщо на дорогах є лід, то варто вивчити особливості гумової суміші.
  4. Виробник та якість. Обирайте відомі бренди, які зарекомендували себе на відповідному ринку з кращого боку. Якісні зимові шини довго прослугують та забезпечать максимальну безпеку.

Правильно обрані шини для холодної пори року дозволять вам з комфортом їздити по засніженим та покритим льодом дорогах. Ви не попадете до аварії та будете легко управляти своїм транспортним засобом!