Трактори: різновиди, призначення та як обирати

Незважаючи на досить великий асортимент спеціальної техніки, знайти модель, яка буде виступати в якості надійного помічника і буде характеризуватися тривалими експлуатаційними властивостями не так просто.

Щоб зорієнтуватися в асортименті, пропонуємо вивчити основні параметри як обирати трактори Львів.

Особливості вибору

Кожен хто відправляється за покупкою трактора, повинен враховувати деякі аспекти, які дозволять отримати дійсно ефективну техніку, що відрізняється своїми перспективами. Серед основних показників слід виділити:

  1. Тип трактора: спеціальний, промисловий, гусеничний, просапний, універсальний.
  2. Завантаженість техніки, відштовхуючись від перспектив її застосування: тягова або буксирована.
  3. Показник тягової потужності.
  4. Функціональність в застосуванні.
  5. Технічні аспекти та ремонтопридатність.
  6. Технічний стан обладнання.
  7. Відповідність техніки номерним вузлам.

Також важливо розуміти, якого виробника буде закуповуватися техніка — вітчизняного або зарубіжного. Незважаючи на досить великий асортимент китайських і західних моделей, особливою поширеністю користуються вітчизняні трактори, які характеризуються доступним ціновим діапазоном, ремонтопридатністю, подстроенностью до експлуатаційних особливостей, а також підвищеним показником міцності моторів.

Не варто забувати і про експлуатаційні показники, про призначення техніки, цілі її придбання. Щоб техніка прослужила якомога довше, необхідно подбати про відсутність її перевантаження, отже, вибирати обладнання необхідно, відштовхуючись від потрібного показника потужності і навантаження.

Поради

Купуючи трактор, бажано віддавати перевагу багатофункціональним і універсальним конструкціям. Така техніка підійде для виконання різних завдань не тільки в промислових обсягах, але і в невеликому господарстві.
Більш того, універсальні трактори дозволяють справлятися з різними процесами, не закуповуючи додаткові машини і установки. Якщо вибрати повнопривідну модель, можна отримати і високу маневреність обладнання.

Вибираючи трактор для роботи на городі, можна підібрати пристрій з невеликою потужністю, але для роботи на полі, бажано вибирати більш потужні агрегати. Також слід відштовхуючись від типу мотора. Наприклад, дизельний двигун характеризується більшою економічністю і більш високим показником функціональності.