Нова трансмісія як один з методів тюнінгу авто

Удосконалення зовнішнього вигляду і властивостей автомобіля отримало назву Тюнінг. Переробці і поліпшень піддаються практично всі елементи, проте до процесу варто підходити уважно і відповідально, щоб не порушити баланс системи і не погіршити безпеку експлуатації.

Для цього пропонується дізнатися все про тюнінг на сайті.

Особливості автомобільної коробки передач і її техобслуговування

Цей вузол автомобіля відповідає за перемикання швидкостей і служить для забезпечення робочого ритму силової установки. В даний час використовується три варіанти трансмісії:

  1. Механічний.
  2. Автоматичний.
  3. Роботизована безступінчата.

Перші два варіанти КПП підлягають удосконаленню, вимагають регулярної профілактики і обслуговування, третій поставляється в герметичному корпусі і відразу змінюється в разі виходу з ладу.

При регулярному технічному обслуговуванні необхідно виконати наступні дії:

  1. Автомобіль розміщується на рівній поверхні і стопориться гальмом стоянки і підкладками під колеса.
  2. Домкратами вивішують передні колеса, щоб вони розташовувалися на однаковій відстані від поверхні.
  3. Далі зливається моторне масло і демонтується піддон і масляний фільтр.
  4. Знімаються старі прокладки і ущільнювачі, на їх місце монтуються нові. Кріпиться новий фільтр і заливається масло

Далі запускається двигун, включається на дві секунди коробка передач, після чого вона переводиться в нейтральне положення ще на дві секунди. Це дозволить уникнути пошкоджень систем автомобіля.

Інші засоби продовження терміну служби трансмісії

Для забезпечення правильної роботи дуже важливо розміщення коліс. Проводиться регулювання сходу-розвалу. Це дозволить швидше і надійніше перемикати швидкості, економити ресурс шин. Краще цю роботу довірити професіоналам, які мають відповідне обладнання.

Ще один важливий засіб-це якісне обслуговування двигуна, дотримання його режиму роботи, щоб не створювати надлишкове навантаження на трансмісію. Перегрів силової установки викликає википання масла і підвищує знос коробки передач.

Зміна манери водіння, коли виключаються різкі старти і гальмування, коробка передач працює більш плавно і рівномірно, дозволяє знизити знос всіх елементів і продовжити термін її служби. Ще один фактор – правильна розмірність шин автомобіля, їх відповідність оптимальним показникам індексу швидкості і навантажень.