Який обрати сухий корм для котів та поради

Щоб кішка була здоровою та веселою, слід дуже уважно поставитися до питання формування її щоденного раціону.

Оскільки кішка відноситься до хижаків, і харчування їй потрібне відповідне – багате на тваринні білки. Крім білків, кішкам потрібний цілий комплекс вітамінів, мінералів та інших незамінних для організму речовин. Всі вони є в достатній кількості в якісних сухих кормах. Можна купити корм на 101dalmatin.ua, підібравши оптимальний варіант для свого вихованця.

Переваги

Ветеринари та професійні заводчики рекомендують віддавати перевагу саме сухим кормам для котів. Їх популярності сприяють такі фактори:

  1. Користуватися сухим кормом дуже зручно. Це найпрактичніший варіант серед усієї різноманітності сучасних кормів для тварин. Його зручно зберігати, можна дуже просто та швидко відміряти потрібну порцію з урахуванням параметрів тварини. Навіть якщо такий корм кілька годин простоїть відкритий, він не зіпсується.
  2. Використовувати сухі корми економічно. Вартість подібних кормів найчастіше виявляється трохи нижчою порівняно з магазинними котячими консервами. Підвищений вміст поживних речовин дозволяє обходитися порівняно невеликою кількістю корму, тоді як вологого знадобилося б набагато більше. Тому сухий корм повільніше витрачається.
  3. Харчування сухим кормом сприяє профілактиці захворювань зубів у вихованців. Коли кішка гризе частинки сухого корму, її зуби очищаються від нальоту, запобігає утворенню відкладень зубного каменю.
  4. Сухий корм дуже довго не втрачає своїх якостей. Саме такий корм можна покласти в котячу миску, якщо вихованцю доведеться на деякий час залишитися на самоті.

Вибір корму

Щоб підібрати якісний сухий корм для кішки, слід діяти за такою схемою:

  1. Насамперед потрібно звернути увагу на вік вихованця. Залежно від цього параметра склад корму істотно відрізнятиметься. Так, наприклад, маленьким кошеням потрібні корми з високим вмістом білка. Для старої тварини знадобиться корм, багатий на кальцій, для підтримки здоров’я кісток і вовни.
  2. Характеристики породи також впливають вибір корму. Деякі породи особливо примхливі і потребують спеціального харчування.
  3. Виробник має бути надійним та перевіреним. Не варто довіряти незнайомим компаніям, оскільки їх продукція може виявитися недостатньо якісною.