Паливна тріска: поняття, різновиди та її призначення

Відомо, що Деревообробна галузь залишає за собою безліч залишкових відходів, що підлягають далекій утилізації.

Однак далеко не завжди це можна зробити, тому залишається така деревна похідна як тріска (тріска), подрібнена самим звичайним механічним впливом на сировину. Надалі вона може бути використана в різних напрямках діяльності, включаючи сад і город, а також інші сфери.

На сьогодні можна вибрати і придбати в представленому асортименті такий продукт як паливна тріска за прийнятними розцінками. Компанія» Архітерра груп » добре зарекомендувала себе в даній ніші ринкових відносин. Чудова репутація магазину гарантує чудову якість і своєчасну доставку.

Основні різновиди

Найбільшою популярністю користується подрібнена деревина механічним способом, яка називається тріскою. В даний час тріска, призначена для опалення представлена в досить розширеному асортименті. Існують наступні види тріски, використовувані для різноманітних цілей і завдань:

  • технологічна — переважним чином використовується у виробництві деревно-стружкових плит, а також УСБ і ДВП. Ідеально для виготовлення паперу і целюлози. До даного різновиду пред’являються найсуворіші вимоги, а показники собівартості відрізняються високими значеннями;
  • паливна — її основне завдання полягає в активній участі виробленої теплової та електричної енергії. Також з її допомогою виробляються такі популярні і затребувані варіанти для розпалювання як брикети і палети. Паливна тріска виходить найчастіше завдяки утворенню шпонових відходів, а також після колки дров;
  • зелена — на відміну від попереднього виду не підійде для виробництва твердопаливних продуктів. Назва походить через наявність в трісці листочків, хвойних голок і невеликих гілочок. Вона є досить-таки затребуваною на території України за рахунок високих показників зольності, а також вологості. При цьому собівартість вважається дуже низькою.

Критерії вибору

Інтернет-магазин «Архітерра груп» рекомендує звертати увагу при покупці паливної тріски на наступні параметри і характеристики:

  • вологість-показник варіюється від десяти до шістдесяти відсотків;
  • зольність-мається на увазі процентний вміст золи;
  • розмір фракцій-може бути абсолютно різноманітним;
  • важливо відсутність гнилі та інших негативних факторів.