Нанесення логотипу на футболку та декілька правил

Є одна річ, яку часто недооцінюють, – це розмір логотипу, який буде надруковано на вашій індивідуальній футболці.

Насправді це дуже важливий чинник для компанії, організації чи когось, хто хоче спонсорувати захід. Давайте дізнаємося секрети, щоб зрозуміти, який розмір логотипу підходить найкраще.

Критерії підбору логотипу

При замовленні футболки з логотипом слід брати до уваги такі критерії:

  • мета, з якою друкується виріб;
  • розмір логотипу;
  • чоловічий чи жіночий виріб.

Перший фактор, який слід враховувати: ціль, яку хоче досягти ваша компанія. Якщо футболки будуть використовуватись як робочий одяг, є два варіанти: друк футболки з ефектом рекламного щита або з невеликим логотипом на грудях (зверху зліва), видимим з невеликої відстані. Перший варіант підходить, якщо мета компанії щоб футболки були видні здалеку. Тоді добре збільшити простір для друку логотипу (35×38 см). Ви можете додати веб-адресу або номер телефону, щоб передати якомога більше інформації вашим потенційним клієнтам. Другий випадок добре підходить компаніям, співробітники яких працюють у тісному контакті із громадськістю (наприклад, якщо у вас є бар чи ресторан).

Збільшення обсягу друку — відмінна ідея, але не в тому випадку, якщо назва компанії надто довга або вам потрібно ввести багато тексту. В цьому випадку написи можуть виявитися з боків футболки і бути приховані рукою, що виглядає не дуже естетично.

Ще одне питання, яке слід враховувати, є футболка для друку чоловічою чи жіночою моделлю. У цьому випадку, враховуючи менший розмір, збільшення логотипу не завжди є ефективним, оскільки він може деформуватися на грудях. Який розмір мати на увазі? 22 см спереду та 27 см ззаду.

Друк логотипів на футболках різних розмірів

Якщо вам потрібно надрукувати багато футболок різних розмірів, не використовуйте різні розміри для логотипу. Найкраще використовувати максимальний розмір друку для найменшої футболки, щоб у всіх був єдиний візерунок.

Ви хочете бути впевнені, що для логотипу вибрано правильний розмір? Виміряйте принт лінійкою та перевірте розмір на футболці середнього розміру. Як варіант, ви також можете вирізати аркуш паперу та покласти його на виріб.

Візьміть приклад з інших компаній: подивіться на логотип, надрукований на їх футболках, і ви отримаєте найкраще уявлення про кінцевий результат.

На заходах або демонстраціях нерідко можна побачити футболки з різними логотипами різних спонсорів, надрукованими на спині. У цих випадках не використовуйте надто складні дизайни та використовуйте ідеальний розмір друку для найменшої футболки. Інакше є ризик, що вони добре виглядатимуть на великих розмірах, але будуть не дуже помітні на маленьких.