Матеріали з яких виробляють пледи з рукавами

Пледи в будинку служать не тільки в якості декору, але і для створення затишку і тепла.

В них так прекрасно ховатися в холодний зимовий вечір. Для більшої зручності і комфорту є пледи з рукавами.

Достоїнства і види

Такий плід можна замовити на https://dobralama.com.ua/ua/pledi-s-rukavami. З ним зручно займатися своїми справами, не потрібно постійно поправляти його на плечі, а руки завжди вільні. У ньому можна спокійно взяти чашку з чаєм, почитати книгу або посидіти в телефоні.

Головна вимога до пледів — це тепло і м’якість. Він повинен бути легким, приємним до тіла, затишним і комфортним. Для пошиття пледа з рукавами використовують наступні матеріали:

  • фліс;
  • мікрофібру;
  • махра;
  • микроплюш.

Флісові вироби м’які, теплі і приємні на дотик. Серед них досточно великий вибір кольорів за доступною ціною. Такі тканини не бояться молі і кліщів. Він дуже швидко сохне і добре вбирає вологу. Але фліс збирає багато пилу і може електризуватися. Флісові пледи можуть відрізнятися не тільки за кольором, але і довжині ворсу. Чим щільніше тканина, тим вона буде тепліше і важче. Фліс по щільності буває:

  • мікро 100 гр / кв. м.;
  • середньої щільності 200 гр / кв. м.;
  • щільний 300 гр / кв. м.

Саме флісові пледи з рукавами найбільш популярні серед дам. За якістю і популярності не поступається і мікрофібра. Такі вироби дуже м’які, але коштують дорожче флісових пледів. Мікрофібра відмінно вбирає вологу, пропускає повітря, зносостійка і довговічна.

Мікроплюш відрізняється ворсом і плетінням. Може бути однорідним, тісненим або петльовим. Створюється тканина на жакардових машинах, за рахунок чого з’являється двосторонній малюнок. Така техніка складна і здорожує готовий виріб. Натуральний плюш виробляють з шовку, але в пледах використовують суміш натурального і синтетичного матеріалу. Плед з микроплюша коштує досить дорого і вимагає особливого догляду.

Махру відносять до петльових видів тканин, що робить їх менш щільними. Махрові вироби виготовляються тільки з натуральних тканин без синтетичних добавок. За рахунок цього ціна на махрові пледи висока. Пледи можуть бути одно — або двосторонніми, з різною довжиною і щільністю. Чим більше щільність, тим пухнастіше буде готовий виріб. Натуральна махра гіпоалергенна, безпечна, м’яка і тепла. У неї відмінне поглинання вологи, такщо підійде після прийняття душу або сауни.

Плед з рукавами просто незамінна річ для тих, хто цінує комфорт і затишок. У порівнянні зі звичайними пледами, в них немає скутості і більше свободи руху.