Знайомимося з благодійним фондом Pan Fund

Благодійність-важлива справа. Особливо в сьогоднішній непростій ситуації, коли Росія воює з Україною (російські ЗМІ називають цей процес «спецоперацією»).

Будь-які військові дії завдають шкоди в першу чергу мирним жителям, які не мають ніякого відношення до армії або уряду. Важливі кожні руки, здатні допомогти.

Опис

Благодійний фонд Pan Fund займається збором коштів на добровільних засадах. Кожен вносить посильну суму в гривнях. Кожна кампанія має чітку мету, виражену на сайті організації у всіх подробицях.

Коли збирається повна сума, засновник фонду Олександр Пан вкладає кошти за призначенням. На сайті можна побачити те, на що витрачені кошти, з фотодоказами покупки і вручення. Перераховані імена вклалися в проект людей і переведені ними суми. За запитом можна отримати більш детальну інформацію.

Історія

Pan Fund був створений зовсім недавно — в 2019 році. Олександр Пан жадав надати благодійну допомогу своєму рідному місту, Хмільнику. Спочатку спрямованість проекту була виключно соціальною. Всі об’єкти, що знаходяться під піклуванням, були в межах міста.

Все змінилося з приходом війни. На неї Олександр Пан кинув усі свої сили. Організовуючи благодійні збори і купуючи необхідні для армії речі, він надав чималу допомогу Збройним силам України.

Наступ воєнного часу не змусив Олександра Пана повністю відмовитися від соціальних проектів. Тепер більша їх частина пов’язана з наданням гуманітарної допомоги.

Проект

На даний момент завершено 8 соціальних проектів і 15 військових. Збираються кошти на 9 і 16 відповідно.

За допомогою благодійних коштів Олександр Пан зміг організувати капітальний ремонт у школі, де колись навчався. Далі на черзі була міська лікарня. Олександр Пан допоміг відновити реанімацію, пожертвував реанімобіль та медикаменти. Також він відремонтував боксерський зал і сприяв проведенню дитячого курсу.

Надаючи гуманітарну допомогу, Олександр Пан ввіз в країну 22 тонни пшениці з Латвії і передав волонтерам транспорт, щоб вони могли розвозити продукти населенню.

Збройним силам він допомагав в першу чергу транспортом: позашляховики і мікроавтобуси призначалися для армії, а міські машини – поліції. Наступна за популярністю рядок витрат-рації. В цілому було передано безліч речей-від акумуляторів до протитанкових їжаків.