Вугільні коптильні: різновиди та переваги

Вугільні коптильні – чудове рішення для бажаючих зробити раціон різноманітнішим. Пристрій дозволяє готувати смачні страви з серпанком.

Можна зробити м’ясо, рибу, овочі та навіть фрукти. Результат – дуже смачна їжа. Важливо знати, що врахувати при виборі вугільної коптильні, щоб залишитися задоволеним покупкою на 100%.

Головні переваги

Вугільні коптильні – ідеальне рішення. Вони мають чимало плюсів. Наприклад, моделі не вимагають палива, як газові, не залежать від електрики, як електричні, і не потребують вентиляції, як дров’яні. Вугільна коптильня повністю автономна і може працювати практично без нагляду. А якщо ви хочете, щоб вона працювала довше, то можна побудувати для неї димар.

Інші плюси:

  • різноманіття форм та розмірів в асортименті;
  • наявність додаткових деталей для зручності;
  • гарні експлуатаційні властивості;
  • можливість обрати моделі для холодного або гарячого копчення.

Як вибрати коптильню? Спочатку варто визначитися з її розмірами. У продажу є коптильні камери різних розмірів. Наприклад, найменший варіант – це коптилка-контейнер.

Рекомендації по вибору

Насамперед, зверніть увагу на розмір. В ідеалі коптильня повинна вміщувати не менше 1 кг продукту. Це важливо для любителів копченої риби, а також для тих, хто готує на продаж, наприклад, ковбасу, м’ясні продукти.

По-друге, зверніть увагу, як швидко та рівномірно прогорає вугілля. В ідеалі воно повинно згоряти повністю. Тоді вийде рівномірний жар і тонкий аромат серпанку. А якщо горітиме лише верхівка – то й смак буде іншим, і запах.

По-третє, перевірте, чи легко виймається решітка. Краще, якщо вона буде знімною, тоді не доведеться постійно перевіряти, чи не пригоріли шматки риби чи м’яса. По-четверте, треба вивчити конструкцію. Вона має бути розбірною, з кришкою та піддоном для збору жиру. Якщо вона має піддон, то це зручно. Це дозволяє з легкістю доглядати за моделлю.

По-п’яте, зверніть увагу: не повинні стирчати дроти, а сам корпус має бути пофарбованим або покритим емаллю, щоб не іржавів. І, по-шосте, не забудьте перевірити герметичність кришки та наявність кільця ущільнювача.

Для підбору найбільш вигідних вугільних коптилень варто перейти за посиланням https://grillshop.com.ua/charcoal-smokehouse.html в інтернет-магазин Grill Shop. Вибір буде зручно робити з великого асортименту моделей від відомих виробників. Вони пропонуються за доступними цінами та з гарантією оригінальності. Обирайте кращі варіанти та робіть свій раціон більш різноманітним.